Digitalt kurs om realkompetansevurdering

21. mai 2024 til 24. mai 2024
Digitalt Medlemmer i Arbeid & Inkludering eller ASVL: kr. 2.800 Andre: kr. 3.500 Påmeldingsfrist : 6. mai

Digitalt kurs med universitetslektor Anette Lund Follestad. Kurset går over to dager, hvor hver dag har en økt på 2,5 timer (kl. 09.00-11.30). Det blir veksling mellom dialog i grupper og i plenum med rom for spørsmål underveis.

Det stilles store krav til kompetanse i dagens arbeidsliv. Det er sannsynlig at nåløyet vil bli enda smalere i fremtiden, særlig for jobbsøkere uten formell kompetanse. Realkompetansevurdering handler om å anerkjenne den kompetansen som bor i folk, men som ikke har blitt formalisert gjennom papirer eller andre bevis. Dette kan være kompetanse som man har fått gjennom arbeid, lønnet og ulønnet, organisasjonsarbeid eller fritidsaktiviteter. Det handler om å finne den "tause kunnskapen". Les mer om realkompetansevurdering i denne saken med kursholder: Setter ord på den tause kompetansen.

Kurset vil dele seg på to dager, med følgende tematikk:

  1. Hva er en fagperson i realkompetansevurdering? Hvem gjør hva? Realkompetansevurdering foregår gjerne i fire faser. Vi går i dybden på hver fase og ser på hvilke kvalifikasjoner Nasjonale retningslinjer for realkompetansevurdering etterspør og hvor jobbveilederen i arbeids og inkluderingsbedrifter kan bidra.
  2. Det finnes ulike veier til fagbrev for voksne. Vi ser på de ulike veiene og på hva som kreves for den voksne, og eventuelt rundt den voksne, på veien til fagbrevet. For å kunne veilede den voksne mot ønsket sluttkompetansen vil det være naturlig å se til ulike læreplaner og hvordan bruke disse.

Tidspunkt: 

Kurset går over 2,5 timer begge dagene - kl. 09:00-11:30

Kursleder
  • Anette Lund Follestad

Universitetslektor ved Oslo Met. Faglig ansvarlig for videreutdanningen "Realkompetansevurdering" ved samme studiested.

Sykepleier og yrkespedagog. 18 års erfaring fra voksnes læring, veiledning og skreddersydde opplæringsløp for voksne ut fra problembaserte læringsmodeller for voksne etter top-down realkompetansevurdering. Jobbet med "Fagbrev på jobb" og karriereveiledning. Forskningsfelt er voksnes læring og høyere yrkesfaglig utdanning, og praktisk pedagogisk utdanning tilpasset fagskolelærere.

Informasjon og avbestillingsregler

Viktig praktisk info 

  • Dagen før kurset vil du motta en e-post med en lenke for å komme inn på kurset
  • Alle på kurset må ha en PC/Mac, med kamera og mikrofon. Vær forberedt på å være til stede på video hele kursdagen - på samme måte som du ville gjort i et fysisk kurs.
  • NB! Hver deltager må sitte med sin egen datamaskin i eget rom. Dette er veldig viktig i forhold til at gruppearbeid skal fungere.
  • En forutsetning for å få kursbevis er at man deltar fullt ut hele dagen.

Avbestillingsregler

Kurset er gratis for medlemmer i Læringsnettverket*.   

* Ved avmelding senere enn to arbeidsdager før kursstart vil det påløpe et avbestillingsgebyr på kr. 500.

Det tas forbehold om endringer. En forutsetning for gjennomføring er et minimum antall deltakere