Å stille opp er å bry seg

Mer enn 75 000 unge står utenfor jobb, skole eller annen opplæring i følge SSB. I tillegg øker antallet unge uføre. Hvorfor er det sånn og hva kan vi gjøre? Bli med på frokostmøte på Kulturhuset 7. juni.

Grunnene kan være mange, sykdom er en av dem. Men er norsk ungdom sykere enn før? Eller ligger feilen i systemet vårt?

 

Kravene har økt i ekspressfart

"Vi har fått et samfunn med dårligere plass. Kravene til hva du skal kunne for å få en jobb, har økt i ekspressfart", skrev Marianne Martinsen i Aftenposten i høst. 7. juni blir hun med oss på frokostmøtet for å snakke om unge som faller utenfor, og hva vi kan gjøre.
 
Hva skjer med de som faller utenfor fordi de ikke passer inn eller ikke klarer å skaffe seg riktig kompetanse? Blir de presset inn i et diagnosebasert system? Eller blir de gående uten hjelp til de blir syke? Er det hensiktsmessig at mange av de gode hjelpetiltakene kommer først når du har en diagnose? Vi spør politikere og fagfolk. Følg debatten på skjerm eller møt opp til en enkel frokost på Kulturhuset i Oslo.

Vi oppfordrer alle som ønsker å delta til å melde seg på innen 1. juni (påmelding stenger kl 21.00 1. juni). Dette er grunnet plass og matbestilling på Kulturhuset, men det er også mulig å delta på arrangementet uten påmelding. Frokostmøtet strømmes på nettside og på Facebook.
 
Se program og følg frokostmøtet på Facebook
 
 

Program:

 
08.30 – 08.35 Velkommen v/Kenneth Stien, Arbeid og Inkludering
08.35 – 08.40 Arbeid og inkluderingsbedriftene – hvor trykker skoen? v/Aud Marit Sollid, FLT
08.40 – 08.55 De unge og samfunnet v/Marianne Marthinsen, samfunnsdebattant
08.55 - 09.10 Ungt utenforskap: Treffer virkemidler? Anne Hege Strand, FAFO
09.10 - 09.25 Samtale med Monica Sivertsen fra Jobbklar
09.25 – 10.00 Mer enn ord – hva kan gjøres?
v/stortingsrepresentantene Runar Sjåstad (AP), Anna Molberg (H) og Kirsti Bergstø fra SV.