Arbeid & Inkludering

Innhold

- Jeg har papir på at jeg ikke er lat

Fra medlemsbedrifter, Ringer i Vannet

Publisert

Hovedoppslag i Adresseavisen om Ringer i Vannet. Flott jobbet av Escala, som er en del av arbeid- og inkluderingsbedriften Prima As

Historien handler om Per Helge Andersen (31) som fikk MS. Da ville NAV uføretrygde ham. - Jeg nektet å bli halvt ufør av frykt for å bli utestengt fra et spennende arbeidsmarked, sier Per Helge Andersen til avisen.

Per Helge Andersen tror en uføreandel ville ha blokkert alle muligheter for å komme videre i yrkeslivet.

- Men jeg har heldigvis papir på at jeg ikke er lat, ler humørsprederen. Per Helge er i dag ansvarlig for service på brannalarmanlegg hos Oras i Trondheim og i tillegg bistår han på salg og markedsarbeid. Det var NHO-prosjektet Ringer i vannet, og arbeid og inkluderingsbedriften Escala, som åpnet dørene til Oras. Dette er et heleid datterselskap av Bravida og Norges ledende VVS-entreprenør med 13 avdelinger, over 700 medarbeidere og 1,2 milliarder kroner i omsetning.

- Jeg var serviceelektriker i et annet firma, men klarte ikke å stå i den jobben da jeg ble syk. NAV ville uføretrygde meg i 50 prosent, men jeg nektet. Jeg var bare 29 år, og så ikke for meg et liv som naver resten av livet. Derfor er jeg svært glad for at det åpnet seg en mulighet gjennom Ringer i Vannet, sier Per Helge til Adresseavisen.

Ringer i Vannet hjelper NHOs medlemsbedrifter med rekruttering av arbeidskraft. - Ringer i Vannet er en rekrutteringsstrategi der man kobler mennesker som av ulike grunner har falt utenfor arbeidslivet med NHO-bedrifter. Målet er fast ansettelse og flere tilbake i arbeidslivet, sier Janne Krohn-Hansen, regionansvarlig for Trøndelag og Nordland. Hun har fulgt prosjektet siden oppstarten i 2013.

- Bedriften får den arbeidskraften de er på utkikk etter. Vi bruker nettverket vårt og finner den kandidaten som passer. Det finnes utrolig masse ressurser i utenforskapet, sier Krohn-Hansen til Adresseavisen