Fikk drømmejobben på andre sida av Mjøsa

avisartikkel

Faksimile Ringsaker Blad

Veien til fast arbeid startet hos Nav på Gjøvik. Via Ringer i Vannet-samarbeid mellom arbeid- og inkluderingsbedriftene Topro Kompetanse og Providor endte den hos Baker Kristiansen i Moelv. Abdul Hamid Almansor hadde først dag som ansatt denne uken.

For vegen til fast arbeid startet hos Nav Gjøvik og etter snaut ett år i arbeidspraksis hos Baker Kristiansen kunne Almansor glede seg over sin første dag som fast ansatt. Den samme historien kan Danijela Tesic vise til, skriver Ringsaker Blad.
- Det stemmer. Vi er veldig glade for at vi nå kan gi de to tilbud om fast arbeid. Det er veldig godt nytt for oss, sier Turid Bergundhaugen hos Baker Kristiansen.

Stortrives

Almansor kommer fra Syria og bor på Gjøvik. Tesic fra Serbia bor også der. Via Nav Gjøvik fikk de starte på arbeidskurs hos Topro kompetanse på Gjøvik. Samtidig hadde Providor i Brummundal rekrutteringsavtale med Baker Kristiansen. Men Providor hadde ikke selv noen kandidater som passet, men det var det på andre siden av Mjøsbrua. Via «Ringer i Vannet» endte Almansor og Tesic dermed opp i praksis hos Baker Kristiansen i Moelv.
- Det er utrolig å se dem her etter å ha fulgt dem siden de kom inn til kontoret på Nav Gjøvik for over ett år siden, sier Thea Ringvold i Nav Gjøvik til avisen.
Fra Nav fikk de nødvendig skolering hos Topro til å kunne reise ut til Baker Kristiansen i praksis. Hamid har 20 års erfaring som baker i Syria. Likevel var det mye som skulle klaffe for at han nå får jobbe som det i Moelv og kan starte på vegen til formelt fagbrev.
Han og Tesic forteller at de stortrives i Moelv.
- Ja, vi må jo ta buss ganske lenge hver dag for å komme hit, men det gjør ikke noe, sier hun fornøyd.
Hamid holder på å lære seg norsk for fullt, men firebarnsfaren legger ikke skjul på at han er glad for jobben han nå har fått. At han må tidlig opp for å starte klokka 04.00 som baker i Moelv, er ikke noe hinder for han.


Mye skryt til arbeidsgiver

Baker Kristiansen, med Trude Bergundhaugen og Anita Rud Rosenberg som eiere og drivere, gleder seg stort over nye flinke folk i arbeid, og gleder seg over masse skryt samtidig.
- Det er en utrolig flott arbeidsplass som er positive til å ta imot nye folk. Den stemningen og atmosfæren som finnes her tror jeg er veldig viktig for de nye som kommer hit. Å sende folk i praksis hit er fantastisk, slår Bodil Hansen som er næringslivskontakt for Topro kompetanse. Det er Anita Johansen i Providor i Ringsaker helt enig med sin kollega i.

Fikk diplom fra «Ringer i vannet»

De fikk da også diplom fordi de nå har ansatt to tiltaksdeltakere gjennom «Ringer i vannet». Diplomet er et synlig bevis og en anerkjennelse for deres samfunnsansvar ved å rekruttere via «Ringer i vannet»
Rekrutteringene har opphav gjennom samarbeid mellom NHO-medlemsbedrift Baker Kristiansen AS, arbeid- og inkluderingsbedriftene PROVIDOR Arbeid & inkludering AS på Brumunddal og TOPRO Kompetanse AS på Gjøvik. PROVIDOR Arbeid & inkludering AS har en Ringer i vannet-avtale med Baker Kristiansen AS, men ettersom de ikke hadde aktuelle kandidater til stillingene, tok de kontakt med TOPRO Kompetanse AS. De hadde to kandidater som startet i arbeidspraksis der høsten 2019, og begge får nå lønnet arbeid.