Harald gikk fra uføretrygdet til fast arbeid

#205

Faksimile fra Arbeidets Rett.

Harald Samuelshaug fikk sin første kontrakt som fast ansatt 1. januar. Gjennom Meskano fikk han mulighet til ekstern VTA-plass hos Bring Transportløsninger (BTL). Det resulterte i fast ansettelse på ordinære vilkår, skriver Arbeidets Rett.

– Harald begynte hos oss på Meskano i 2016. Han startet i vedavdelingen, men var veldig ivrig på å komme seg over i transportbransjen. Han fikk jobb i Tynset varetaxi, før han startet hos Inge og Else Espeland i Bring transportløsninger i mai i 2018. Alt dette var i en såkalt VTA-stilling. Nå ved årsskifte sa Samuelshaug opp sin VTA-plass og er i fast jobb på samme vilkår som alle oss andre, forteller Marit Erlien Hulbækmo hos Meskano til Arbeidets Rett.

BTL er en del av transporttilbudet til Posten Norge via Espeland. Harald Samuelshaug har en helt spesiell lidenskap for transportbransjen og liker å kjøre bil og å treffe folk.

– Jeg stortrives i jobben min og treffer veldig mange hyggelige folk, sier han til Arbeidets Rett.

Etter at Samuelshaug kom til BTL har han fått hjelp til å skaffe seg førerkort klasse C1, for liten lastebil inntil 7,5 tonn.

– Vi må bremse Harald så han ikke jobber for mye. Slike er det ikke så mange av, smiler han.

At personer på uføretrygd går over til fast jobb er ikke veldig vanlig skal vi tro Erlien Hulbækmo.

– Jeg tror faktisk dette er første gangen jeg opplever det, og det er helt fantastisk. En solskinnshistorie. Så må vi også ta med at det for veldig mange er veldig viktig med uføretrygd og en VTA-plass, sier hun og fortsetter.

– Den jobben som Inge og Else Espeland, og de andre ansatte her, har gjort er formidabel. De har hjulpet Harald med førerkort og driver nå opplæring for at skal få utvidet dette. Det er slike arbeidsgivere vi leter etter hele tiden. Ikke nødvendigvis for at vi skal få personer med uføretrygd ut i fast arbeid, men for å finne gode VTA-plasser eller andre løsninger, sier hun.

NAV Nord-Østerdal er også veldig glade for den muligheten Samuelshaug nå har fått.

– Det er flott at Harald har fått mulighet til å prøve seg i ordinært arbeid, og at han også har fått fast jobb og får benyttet arbeidsevnen sin. Det er jo akkurat slik vi ønsker det, sier Susanne Johnsgård fra NAV Nord-Østerdal.

– I Meskano AS har vi 34 personer med uføretrygd som er ansatt hos oss på en VTA-plass, der de fleste av disse arbeider i vår interne produksjon. Noen av disse har imidlertid sin arbeidsplass hos eksterne arbeidsgivere. Meskano jobber aktivt for at de i denne gruppen som ønsker å prøve andre eller nye arbeidsoppgaver, får muligheten til å prøve det hos eksterne arbeidsgivere, sier Erlien Hulbækmo til avisen.