Coor rekrutterer gjennom inkludering

Rekrutteringsdag med Ringer i Vannet i Coor sine lokaler

Rekrutteringsdag hos Coor med vårt medlem Arba og Ringer i Vannet, Oslo og Viken. Foto: Arbeid & Inkludering

Det var stor interesse da Coor inviterte til rekrutteringsdag med speedintervjuer i sine lokaler på Lysaker. Kandidatene var utelukkende personer som står utenfor arbeidslivet, og initiativet var resultat av et tett samarbeid med vår medlemsbedrift Arba som er en del av Ringer i Vannet, Oslo og Viken.

Coor er en av landets største leverandører innen facility management. Det vil si at de leverer det meste av drift og praktiske tjenester som et næringsbygg må ha for å fungere godt. 

"I Coor Norge ønsker vi å være inkluderende og ansvarsbevisste gjennom å gi folk som har falt utenfor arbeidslivet en ny sjanse. Derfor har vi tegnet en nasjonal samarbeidsavtale med Ringer i Vannet der målet er å tilføre selskapet enda mer variert og verdifull kompetanse", skriver de på sin hjemmeside coor.no

 

– Jeg har troen på dette! 

Hanne Kleven Eek jobber som site manager på en av Coor sine store kontrakter. Hun har god erfaring med å tilby personer arbeidstrening, og å rekruttere til faste stillinger. Hanne var en av intervjuerne på rekrutteringsdagen. Før speedintervjuene og selve jakten på talentene ble sparket i gang, tok hun ordet for å gi dagens intervjukanditater noen tips og litt inspirasjon.

– Renhold er noe av det viktigste vi leverer på arbeidsplassene til folk. Hvis jeg som er leder er borte, får det ikke så store konsekvenser for kundene våre. Men hvis dere er borte og søppelbøtten ikke er tømt, så får vi høre det med en gang. Hvis dere får en av disse jobbene, så er dere veldig viktige for folks hverdag! Derfor er det også bra om dere tør å ta plass. Si "hei" til de dere møter. Og si også gjerne fra om hva dere trenger fra dem, sier hun før hun trekker frem et eksempel om en av sine egne ansatte som ble rekruttert gjennom Ringer i Vannet. 

Medarbeideren startet i praksis, ble fast ansatt etter kort tid og er i dag en stor ressurs i kantinen. 

– Hun gir klar beskjed om hvor bestikket skal ligge, og da legger man det der. Hun er dronningen av oppvasken og har full kontroll, sier Kleven Eek.

– Vi er nødt til å tenke på ryggsekken disse har med seg, ikke bare disse men alle mennesker vi møter på vår vei. Jeg tror vi får et mye mer inkluderende arbeidsliv hvis vi tenker på dette. Det gjelder alle kolleger! Vi må se lenger i møte med mennesker, enn på akkurat det vi har rett foran oss, sier Kleven Eek.

 

– Coor bidrar sterkt

– Coor ønsker virkelig å bidra, og de er en aktiv samarbeidspartner for Ringer i Vannet, sier næringslivskontakt for Ringer i Vannet i Arba, Berit Lundberg. – De sier selv at de ønsker å jobbe med oss i Ringer i Vannet for å rekruttere medarbeidere med hull i CVen. Det å gi mennesker en ny sjanse, ser Coor som sitt samfunnsansvar, sier Lundberg.

Hun forteller at det er mange av jobbkandidatene  som ønsker seg inn i en jobb hos Coor. Oppslutningen rundt denne rekrutteringsdagen har vært høy. Hele 23 deltakere var gjennom et speedintervju for en av jobbmulighetene hos Coor, og flere meldte sin interesse. Resultatet får de etter en liten uke.

– Basert på tidligere erfaringer så kommer resultatet til å bli at flere blir tatt inn i praksis og siden blir ansatt, sier Hanne Eek.