Ability blir Ringer i Vannet-bedrift

Ability har signert en avtale om å inkludere gjennom Ringer i Vannet i sine avdelinger over hele landet. Fra venstre: Spesialrådgiver i Arbeid & Inkludering Christine Schaanning og HR-leder i Ability Elin Storsæt. – Jeg ser frem til å se resultatene av samarbeidet, sier Storsæt.

Ability har signert avtale med Ringer i Vannet. Den ferske inkluderingsavtalen skal hjelpe selskapet til å rekruttere gjennom Ringer i Vannet til alle sine avdelinger i Norge. – Vi har vært opptatt av inkludering lenge. Vi er glade for å kunne formalisere det gjennom Ringer i Vannet, sier HR-leder i Ability Elin Storsæt.

"Vi jobber kontinuerlig med bærekraftige løsninger for våre kunder og ser på mangfold og inkludering som en styrke. Ability har 1300 ansatte fra over 75 ulike nasjoner. De bidrar til et helt unikt arbeidsmiljø", skriver Ability på sine nettsider. De tilbyr tjenester som renhold, kantine, vaktmester og tjenester innen Facility Management.

– Vi er en lavmarginsbransje. Det innebærer at det er mange som er "på gulvet". Og det er jo der det ofte starter i Norge, sier Storsæt om de ansattes vei inn i Ability, og muligheter til å skaffe seg relevant arbeidserfaring. 

Ability tilbyr de ansatte ulike former for utvikling og kompetanse.

– Vi driver blant annet med norskkurs og fagopplæring som resulterer i fagbrev, sier Storsæt. 

 

Stor inkluderingsvilje

 

Siden mangfold og inkludering er sentrale verdier for Ability, har selskapet også tidligere vært opptatt av å rekruttere gjennom inkluedring.

– I Ability jobber vi strategisk med inkludering. Det er stor vilje til å inkludere i hele organisasjonen, fra toppledelsen og ut i distriktene. Men vi er store, og ser at det noen ganger blir opp til den enkeltes engasjement å velge å inkludere. Hverdagen er travel for våre ledere. 

Derfor er inkluderingsavtalen med Ringer i Vannet så viktig for Ability. Avtalen de signerer, gjelder for hele konsernet. Det innebærer at alle avdelingene i Abililty får muligheten til å ha en fast kontaktperson fra en Arbeid & Inkluderings-bedrift som jobber etter Ringer i Vannet-metoden. Det vil være en person som holder til i avdelingens region, og som kan bistå med skreddersydde rekrutteringsløp. Ringer i Vannet er en godt dokumentert metode for å inkludere flere i arbeidslivet. Metoden tar utgangspunkt i både arbeidsgiver og jobbkandidatens behov.

Spesialrådgiver Christine Schaanning er ansvarlig for Ringer i Vannet i bransjeforeningen Arbeid & Inkludering. Det er bransjeforeningen som koordinerer Ringer i Vannet-arbeidet sentralt.

 

Nyttig å formalisere inkluderingsarbeidet

 

– Vi er svært glade for samarbeidet med Ability og ønsker dem velkommen som Ringer i Vannet-bedrift. Vi håper at dette kan føre til at enda flere blir inkludert i arbeidslivet, at enkeltmennesker får karrieremuligheter og ikke minst at samarbeidet fører til viktig verdiskapning i Ability, sier Schaanning.

Også Storsæt fra Ability ser frem til samarbeidet og mulighetene som Ringer i Vannet gir.

– Det at vi nå formaliserer inkluderingsarbeidet vårt, gjør at det blir like muligheter for alle avdelinger rundt om i landet. Jeg er glad for at vi skal prioritere inkludering enda tydeligere gjennom Ringer i Vannet.

Det er mange muligheter i bransjen. Og ikke minst er det viktig for bransjen å rekruttere på denne måten.

– Man må gi, så får man igjen, sier Storsæt.