Arbeid & Inkludering

Innhold

Torgeir fikk sjansen hos Expert – og tok den

Fra medlemsbedrifter

Publisert

#205

Faksimile fra Vestby Avis

Torgeir Jørgensen var redd for å snakke med folk og gjemte seg når telefonen ringte. Det hele endret seg da han kom i kontakt med Follo Futura gjennom NAV. Nå mestrer han hverdagen som fast ansatt hos Expert i Vestby.

- På grunn av depresjon og psykiske lidelser kom jeg meg aldri inn på arbeidsmarkedet, sier Torgeir Jørgensen til Vestby Avis.

Det hele endret seg da han kom i kontakt med Follo Futura gjennom NAV. Follo Futura jobber med å få folk ut i arbeid og det var gjennom dem at Jørgensen fikk praksisplass hos Expert i Vestby.

- Jeg fikk en gradvis innføring. I starten jobbet jeg to dager i uka, så økte jeg til tre dager. Etter nyttår skal jeg jobbe enda mer.
- Jeg trives veldig godt her. Kollegaene mine hos Expert har hjulpet meg til å komme dit jeg er nå. Jeg har lyst til å gå på jobb om morgenen, sier han.


Finjustert
Når du snakker med Torgeir Jørgensen er det lite som tyder på at han noen gang har hatt problemer med å forholde seg til andre folk. Spesielt når tema er kalibrering av TV-apparater. Da er Jørgensen i sitt ess.

- Det er som regel en del ting som må finjusteres for å få best mulig kontraster, farger og helt korrekt hvitbalanse.


- Et vanlig problem er at folk skrur opp lysstyrken på skjermen veldig høyt. Da blir det slitsomt for øynene å se på, forteller han.


Daglig leder ved Expert Vestby, Sverre Berg-Domaas, sier til Vestby Avis at bedrifter har flere gode erfaringer med å gi praksisplasser til personer som ikke alltid har det så lett.


- Det handler om å se mulighetene i folk. De som vil får det til hos oss. Vi hjelper dem på veien.

- Jeg liker å tenke på denne bedriften som en «mulighetenes arbeidsplass», sier han.

Berg-Domaas ser lyst på fremtiden og tror de vil ansette flere som Torgeir Jørgensen i fremtiden.
- Vestby er i vekst og det betyr økt aktivitet for varehuset vårt. Vi har allerede mange ansatte, vil nok få bruk for flere. Vi har gode erfaringer med å gi praksisplasser til personer som ikke har den enkleste bakgrunnen. Flere har blitt fast ansatte