Arbeid & Inkludering

Innhold

Fikk rekordmange ut i ny jobb

Fra medlemsbedrifter

Publisert

#205

Faksmile fra Telemarksavisa

I 2016 klarte Keops å få 107 arbeidsledige ut i fast jobb. Det er ny rekord for bedriften og både ordfører og Nav-leder er veldig begeistret.

Den kommunale bedriften Keops kurs- og arbeidssenter nådde en milepæl i fjor.
- Det er første gang vi runder 100 personer. Og det er veldig gøy. Men våre kursdeltakere har lagt ned veldig mye jobb i dette selv. Det er bra gjort å skaffe seg jobb i et tøft arbeidsmarked, sier Keops-leder Morten Kjørholt Pettersen til Telemarksavisa.

Han forteller at de fleste kursdeltakerne har fått jobb i halv stilling og oppover.
- Noen starter på mindre brøker, og så får de mer jobb etter hvert. Vårt mål er å få så mange som mulig ut i jobb, helst alle, sier Pettersen.

Fikk selvtilliten tilbake

TA møtte fem tidligere langtidsledige som fikk arbeid etter et 12-ukers kurs hos Keops i 2016.

- Jeg har vært i en del Nav-tiltak tidligere, men de har ikke vært i nærheten av kurset til Keops. Her engasjerer og motiverer de hver enkelt deltaker på en helt annen måte, sier Anisa Clausen.

Hun var arbeidsledig i ett år før hun kom inn hos Keops, og har nå fått nesten full stilling som hotellresepsjonist.

- Når du har sendt ut utallige jobbsøknader, ofte uten å få noe svar, mister du litt troen på deg selv. Men hos Keops fikk jeg selvtilliten tilbake - og ny jobb, smiler Clausen. Line Halvorsen forteller at hun ikke fullførte videregående, men nå har fått en liten stilling hos Jula hvor hun kan ta siste rest av lærlingtida.

- Jeg håper på mer arbeid etter hvert, så jeg slipper å være i Nav-systemet. Keops har vært veldig flinke til å hjelpe meg videre, sier Halvorsen.

70 prosent ut i jobb

Det er Nav som er den store kunden hos Keops. For et par år siden innførte Nav Telemark krav til  attføringsbedriftene om at minst 55 prosent av brukerne skal ut i arbeid. I 2016 leverte Keops 70 prosent.

- Det er imponerende bra, sier avdelingsleder Asbjørn Romsaas i Nav Porsgrunn.

Han fortsetter.

- De er veldig tydelige og fokuserer på jobb fra dag én. Og de har veiledere som er tett på hver enkelt bruker, og er flinke til å avklare hvor i arbeidslivet den enkelte passer inn. Det klarer å finne en retning og stake ut en kurs for den enkelte bruker. Det er nøkkelen til deres suksess.

Keops-lederen understreker at de ikke hadde klart å få til så gode resultater uten et tett samarbeid med arbeidsgivere i Grenland.

- Det er flott at vi har arbeidsgiveres som er villige til å gi folk en sjanse, sier Pettersen.

Millioner spart

Ordfører Robin Kåss er også imponert over hva Keops fikk til i 2016.

- Kursdeltakerne er langtidssosialhjelpsmottakere, flyktninger og andre med store og små bistandsbehov. Dette er dermed et utrolig godt resultat, sier Kåss. Han påpeker også at det i hovedsak dreier seg om innbyggere i Porsgrunn, som nå har fått jobb.
- Dette er selvsagt bra for den enkelte, men for kommunen betyr dette også veldig mye. Det slår rett inn i kommunekassa når 100 personer går fra å være stønadsmottakere til å bli skattytere, sier ordføreren.