– Deilig med fast jobb i bilbransjen

Fra medlemsbedrifter

Publisert

#205

Faksmile Varden

Knut Magnus Kristensen (21) startet i praksis hos Autostrada sent i fjor høst. Nå er han fast ansatt, delvis takket være « Ringer i vannet», skriver Varden.

- Det er klart at det er deilig med fast jobb. Jeg har jo gått og håpet hver dag, smiler Knut Magnus (21) Kristensen.

- Dette er den beste plassen jeg noen gang har vært på og jeg stortrives, legger han til. I går var NHO, Keops og Grep på plass hos Autostrada for å overrekke en diplom for første faste ansettelse etter at konsernet ble med i prosjektet «Ringer i Vannet»

- Vi forsøker å koble mennesker uten jobb og NHO-bedrifter med rekrutteringsbehov. Bedriftene som benytter seg av denne ordningen har langt større mulighet til å treffe rette arbeidstaker, samtidig som Nav kan legge til rette med kurs og annen bistand, sier prosjektleder Paal Haavorsen i NHO Service.

- Dette er vår rekrutteringsstrategi for personer med hull i CV-en, legger han til.

I fjor fikk prosjektet 1550 ut i jobb på landsbasis, om lag 80 av dem i Telemark.
- Bilbransjen har rekruttert mange gode kandidater og er en foregangsbransje for dette prosjektet, sier Heidi Lund, HMS-sjef i Norges Bilbransjeforbund.
 

Opprettet ny stilling
Knut Magnus Kristensen skrev under kontrakten som klargjører hos Autostrada i februar.

- Jeg har alltid vært interessert i bil. Jeg gikk tre år på videregående for å bli mekaniker eller lakkerer, men begynte aldri som lærling. Jeg fikk tilbud om en jobb via en kamerat og takket ja. Det er nok det dummeste jeg har gjort noen gang, forteller Kristensen. Uten fullført utdannelse ble det ikke lett å finne seg jobb. Grep tok tak og i fjor høst gikk han ut i praksis hos Autostrada.

- Knut Magnus har vært bra fra dag en. Ærlig, pliktoppfyllende og alltid til tida. Gjerne litt før også, smiler Brede Bomhoff, daglig leder i Autostrada Volvo.

- Han var et bra emne, det så vi med en gang. Dette er en stilling som ikke har vært besatt før. Alle biler som er inne på verksted blir vasket før kunden får den tilbake. Det har vi fått gode tilbakemeldinger på.

- Vi presenterte tre ulike cv`er for arbeidsgiver og valget falt på Knut Magnus, legger Gro Margit Torstveit, jobbkonsulent i Grep til.

- Gjør så godt du kan uansett 
Grenland Auto (Gumpen), Motor Forum i Skien, Motor Forum på Notodden, Skien Bil og Solberg bil/Bilsalongen er også med i prosjektet « Ringer i Vannet»

Solberg bil har dessuten tatt imot kandidater til arbeidstrening i mange år allerede.

- Vi har god erfaring med tiltaksprogrammer. Vi har ansatt tre fra Keops det siste året, forteller Ole B. Solberg, daglig leder av Solberg Bil. Han legger til at de i tillegg har seks lærlinger i bedriften.

- Dette er også en verdifull avklaringsarena for folk som ikke har vært helt klare for jobb. Vi blir godt kjent og det er en stor fordel før en eventuell ansettelse, sier Solberg.

- Metodikken til « Ringer i Vannet» fungerer godt, legger Torstveit til.

- Det er det samme vi opplever, det at rammene rundt den ansettelsen er så tydelig og krava er allerede satt. Vi ser på kort tid om vedkommende er villig til å yte og er pliktoppfyllende. Gjør så godt du kan uansett om bedriften har en jobb å tilby eller ikke. Det er en viktig referanse å ta med seg på veien, sier Bomhoff.

Kristensen er på vei ned for å klargjøre en bil.

- Hva er drømmebilen da?

- Før tenkte jeg ikke på ikke Volvo som drømmebilen, men nå vil jeg helt klart svare en V90 R-design, sier 21-åringen.