Follo Futura blant de beste til å få folk i arbeid

Fra medlemsbedrifter

Publisert

Faksimile fra Østlandets Blad

Faksimile fra Østlandets Blad

124 arbeidsløse i Follo ble hjulpet med å finne en ny jobb av Follo Futura i løpet av 2015.Ifølge en ny undersøkelse utarbeidet av Attføringsbedriftenes rangeres Follo Futura som en av de beste i landet til å få folk i jobb, skriver Østlandets Blad.

Målt opp mot 110 lignende bedrifter ligger de på tredjeplass. Det skyldes at Follo Futura alltid ser mulighetene og er flinke til å finne lokale jobber, mener bedriftens daglige leder Mette Veiby.

– Vi oppnår gode resultater selv om vi er en relativt liten aktør. 73.6 prosent av dem vi hjelper kommer raskt ut i jobb. Dessuten ser vi mye på hvordan vi kan forbedre metodene våre og bli enda bedre, sier Veiby.

Ny jobb

Jeanette Brinck fra Frogn ble arbeidsledig etter 14 år som hjelpepleier på grunn av ryggproblemer. Med hjelp fra Follo Futura fikk hun nye jobb hos Tine Rådgivning i Ås.

– Det var veldig deprimerende å miste jobben. Heldigvis fikk jeg hjelp til å ikke gi opp og nå trives jeg veldig godt med ny jobb, forteller Brinck. Ryggplagene gjorde at Brinck ikke var særlig optimistisk for å finne en ny jobb. Det skulle vise seg at det var en grunnløs bekymring.

– Jeg trodde at ingen ville være interessert i en person som ikke kunne jobbe fulltid, men der tok jeg feil. I den nye jobben kan jeg styre mye av tiden selv. Har ryggen en dårlig dag kan jeg ta hensyn til det, forteller Brinck til avisen..

Fornøyd arbeidsgiver

Fag- og systemsjef Harald Volden hos Tine Rådgivning er godt fornøyd med å ha fått Jeanette Brinck med på laget.

– For å si det rett ut har dette vært en veldig god ordning for oss. Vi har fått inn en person som gjør en god jobb og som har glidd lett inn sosialt i bedriften, forteller han. Nå oppfordrer Volden andre bedrifter i Follo til å vurdere kandidater som anbefales av Follo Futura når de skal rekruttere nye medarbeidere.

– De har funnet veldig gode kandidater for oss. Lurer noen bedrifter på hvordan dette samarbeidet har fungert for meg som arbeidsgiver er det bare å ta kontakt, sier han.

Nettverk

Jobbkonsulent Elisabeth Johnsen sier at Follo Fura har et klart mål om å finne den rette kandidaten til de ledige stillinger som finnes i regionen.

– Vi får god respons fra næringslivet fordi gjør et grundig forarbeid. Kandidatene vi foreslår skal være godt egnet og motivert for jobben de søker på.

– Vi opplever ikke at potensielle arbeidsgivere er skeptiske til kandidater med «hull i CV-en» som vi anbefaler, sier hun. Johnsen trekker frem et godt samarbeid med NAV og med lokalt næringsliv som viktig faktorer for suksessen til Follo Futura.

– Veldig mange stillinger lyses ikke ut offentlig, men gjennom private nettverk. Vi har bygget opp et stort nettverk i Follo som vi bruker aktivt, avslutter Johnsen.