Systematisk arbeidskartlegging og instruksjon (SE del 2)

Dette kurset bygger på vårt grunnkurs i SE. Du vil her få en innføring i systematisk arbeidsplasskartlegging og instruksjon på ordinære arbeidplasser. Innholdet bygger på prinsippet i SE om “place then train” og videre på SE-metodikk.
Kurset gjennomføres digitalt over to dager, med en hjemmeoppgave mellom kursdagene.
- Tirsdag 14. oktober, kl. 10.00-16.00
- Tirsdag 4. november, kl. 10.00-16.00
Dette kurset kan sees på som del 2, for det bygger på vårt ordinære Grunnkurs i SE (se her: Digitalt grunnkurs i Supported Employment (SE). Dette nye kurset tar utgangspunkt i tradisjonell SE og setter fokus på jobbsøkere med ulike former for lærevansker. Siden myndighetene nå prioriterer personer med en utviklingshemming inn i tiltaket Varig Tilrettelagt Arbeid (VTA), og at man i sterkere grad skal gi dem mulighet til å jobbe i ordinært arbeidsliv, ser vi det som viktig med spesialisert opplæring for å sikre god kvalitet på jobbveiledningen. Ikke minst vil dette gi arbeidsgivere en tilpasset oppfølging gitt denne målgruppens særegne behov.
Innføring i systematisk arbeidsplasskartlegging og instruksjon på ordinære (eksterne) arbeidsplasser. Innholdet bygger på prinsippet i SE om “place then train” og videre på SE-metodikk med størst oppmerksomhet på bruk av arbeidsplassen som arena for utforsking og karriereutvikling (trinn 2 i SE femtrinnsprosess) og å sikre jobbfastholdelse og samarbeid med arbeidsgivere (trinn 4 og 5 i femtrinnsprosessen). Hentet fra boka SE-verktøykasse
Dag 1:
- Velkommen og presentasjoner
- Prinsipper og metodisk tilnærming i SE - hvorfor er det behov for systematisk kartlegging og instruksjon?
- Praktisk gjennomføring av utforskning, finne styrker og ressurser ved bruk av ordinære arbeidsplasser
- Praktiske erfaringer med arbeidsgiver-samarbeid for å sikre karriereutvikling og jobbfastholdelse
- Gruppearbeid
- Introduksjon til hjemmeoppgave
Dag 2:
- Velkommen og spørsmål
- Deltakerne presenterer sine hjemmearbeid - 30 minutter per gruppe/deltager
- Hva er sosiale ferdigheter og hvorfor er det viktig for inkludering og jobbfastholdelse
- Praktiske eksempler på sosial ferdighetstrening
- Gruppearbeid
Kursholder:
Annlaug Bragdø er rådgiver i Agder fylkeskommune. Hun har i en årrekke utviklet SE-metodikk for ungdom i overganger mellom skole og jobb. Annlaug er en dyktig og erfaren kursholder og en god formidler av SE-metodikk. Fra 2025 skal hun over i ny stilling som prosjektleder #Innaskjærs, et prosjekt for en mer praktisk ungdomsskole knyttet opp mot arbeidsliv og overgang VGS/jobb.
🗓 Praktisk informasjon📍 Kurset gjennomføres digitalt over to dager
❌ Avbestillingsregler
Annen praktisk info:
|
Har du spørsmål?
