Blå Kors: - Arbeidsgivere er genuint opptatt av inkludering

Markedskoordinator Truls Rogstad og virksomhetsleder Isabelle Wilt i Blå Kors arbeid og inkludering Oslo ved åpningen av karrieredagen.

- Karrieredagen har vært en ren vitamininnsprøytning for oss, sier ledelsen i Blå Kors arbeid og inkludering Oslo.

- Karrieredagen vi arrangerte 25. oktober var vært en fantastisk dag med arbeidsgivere som er genuint opptatt av arbeidsinkludering.

Det fastslår virksomhetsleder Isabelle Wilt og administrerende direktør Gro Svennebye i Blå Kors arbeid og inkludering Oslo. Hele tretten bedrifter og over 200 deltakere møttes på søken etter en god jobbmatch. Arrangementet ble holdt i samarbeid med Spir Oslo. 

- Jeg er stolt over de dyktige medarbeiderne våre som sammen med bransjekollegaer i Spir Oslo arrangerte denne dagen. Dette er en fin mulighet for deltakerne våre til å møte arbeidsgivere og delta på jobbintervju, sier Wilt. 

- Vi mangler arbeidskraft

Blant de mange bedriftene som var representert var sikkerhetsleverandøren Certego, møtearrangøren She Connect og Barnehageressursen.

-  Bransjen vår er veldig spesialisert og det er ikke lett å få tak i folk med bakgrunn som låsesmed, sier Fredrik Loge fra Certego. 

- Vår strategi er å rekrutterte folk som er motiverte. Deretter lærer vi dem opp fra bunn i bredriften, og legger opp til at de kan ta fagbrev på jobb. Bransjen vår er i stor utvikling, så hvis man har interesse for elektronikk og IT kan man passe godt inn hos oss, sier Loge.

Fra deltaker til hodejeger

She Connect er en oppstartsvirksomhet som har spesialisert seg på å sette opp møteplasser mellom ulike aktører.

- Jeg var selv tiltaksdeltaker før jeg fikk jobb hos She Connect, sier Nadja Scharning. Her har jeg fått rom til å vokse og ikke minst deltatt i en spennende utvikling av et nytt firma, sier Scharning.

- VI er på utkikk etter jobbsøkere som trives med folk og kundebehandling. For oss er det viktig å bygge et mangfoldig team av ansatte, tilføyer hun.

- Omsorgsevne er viktigst

Bemanningsbyrået Barnehageressursen har blitt en stamgjest på karrieredagene.

- Det vi ser etter hos jobbsøkere er at de virkelig har lyst til å jobbe i en barnehage, og at de er omsorgsfulle personer, sier Sara Bakke fra Barnehageressursen.

Virksomhetsleder Isabelle Wilt sier det har vært god flyt gjennom hele karrieredagen.

- Det er takket være det gode forarbeidet og planleggingen Truls, Jan Mario og resten av veilederne hos oss og i Spir har gjort. Vi gleder oss til neste gang, sier hun.