- Medlemskapet i NHO vil åpne dører for oss

Asker Produkt fikk storfint besøk fra både NHO-sjef Ole Erik Almlid og LO-sjef Peggy Hessen Følsvik da de skulle vise frem sitt arbeid med sosial bærekraft. Foto: Erik M Sundt

Asker Produkt AS har nettopp meldt seg i Arbeid & Inkludering. Det tok ikke lang tid før selveste NHO-lederen kom på besøk til bedriften.

-  Det er mange årsaker til at vi valgte å bli medlem i Arbeid & Inkludering og NHO, sier daglig leder i Asker Produkt, Britt Erlandsen Villa.

Asker Produkt er en toneangivende inkluderingsbedrift som er kjent for å gi individuell fagopplæring og arbeidsinkludering via produksjon av varer og tjenester markedet etterspør. Bedriften er heleid av Asker kommune og omsatte i 2022 varer og tjenester for 36,5 millioner.

Bedriften driver stort innen bakeri, catering, konditori, kantine, design og håndverk inkludert skiltproduksjon og vaskeritjenester. Asker Produkt er også kjent for å ha en svært høy andel av inntektene sine fra kommersiell virksomhet. Bedriften hadde i fjor en formidlingsgrad i AFT-tiltaket på 64 prosent.

Asker Produkt drifter også et kommunalt seniorsenter for Asker kommune som ble etablert i 2017 for å gi arbeidstakerne et nedtrappingstilbud i arbeidslivet på lik linje som det tilbys i det ordinære arbeidslivet. I Asker kommune skal alle ha et tilpasset livsløp også i arbeidslivet.

Videreutvikling er målet

Arbeid & Inkludering får daglig leder Britt Erlandsen Villa i tale rett etter at hun har hatt bedriftsbesøk fra både NHO-leder Ole Erik Almlid og LO-leder Peggy Hessen Følsvik Begge arbeidslivstoppene var invitert for å få et innblikk i Asker Produkts arbeid med sosial bærekraft. Ordfører Lene Conradi og kommunedirektør Lars Bjerke representerte Asker kommune som eier på det gjeve besøket.

- Som bedrift er Asker Produkt opptatt av å videreutvikle oss, og det er nok hovedårsaken til at vi valgte å melde oss inn hos dere. NHO organiserer mange av de bransjene vi jobber opp mot som produksjon- og kompetansesbedrift og det tror vi vil åpne mange dører for oss, sier Villa.

Det er også styreleder i Asker Produkt, Per Thoresen, helt enig i. - Det å kunne bli en del av blant annet innkjøpsordningen var en viktig forutsetning for innmeldingen, men også det å kunne utvikle våre flinke fagfolk ved å sende dem på bransjekurs gjennom NHO-fellesskapet vil være minst like nyttig. Som enhver annen bedrift er vi opptatt av å utvikle og beholde de flinke folkene våre, sier Thoresen.

Høy kompetanse

- Et særpreg ved Asker Produkt vil jeg si er den høye kompetansen hos veilederne våre. Den er avgjørende viktig, spesielt for de av våre deltakere som er lærekandidater eller lærlinger som tar fagopplæring i bedrift hos oss. Vi har til og med en tidligere Michelin-kokk på veilederlaget. Som et resultat av dette holder produksjonen vår et svært høyt nivå. Vi leverer blant annet to egenutviklede brød til Meny-kjeden, forklarer Erlandsen Villa.

Arbeid & Inkludering ønsker Asker Produkt hjertelig velkommen til både vår bransjeforening og til hele NHO-fellesskapet!