Støre besøkte Helt Med

Adrian og Robert fikk statsminister Jonas Gahr Støre på besøk på arbeidsplassen sin. Statsministeren ønsket å høre mer om HELT MED-ordningen, og om Adrian og Robert sine erfaringer med arbeidslivet.

Nylig fikk Stiftelsen HELT MED en økning på 4,4 millioner kroner over statsbudsjettet, i forbindelse med budsjettforhandlingene mellom SV, Arbeiderpartiet og Senterpartiet. HELT MED er medlem i Arbeid & Inkludering.

Statsminister Jonas Gahr Støre tok turen til Scandic Nidelven i Trondheim, hvor han besøkte Adrian og Robert som har fått jobb i hotellkjeden gjennom HELT MED. Robert jobber på hotellet og har en rekke sentrale oppgaver i personalkantinen. Adrian jobber til vanlig ved Scandic Lerkendal, men begge var begge til stede på Scandic Nidelven for ta i mot statsministeren.

God oppfølging er suksessfaktor

– Det handler om å se og høre hva som skjuler seg bak en budsjettpost vi har jobba for; Et tilbud til veldig arbeidsdyktige, engasjerte mennesker, men med litt utfordringer knyttet til å komme inn i jobb. Det gjør rett og slett veldig inntrykk på meg. De har en arbeidsstolthet og innsats som er inspirerende, sa Støre til avisen Nidaros.

Den solide oppfølgingen som ansatte og bedrifter får gjennom HELT MED-ordningen, har vært helt avgjørende for at Scandic ville inngå samarbeid med Helt Med, forteller administrerende direktør Asle Prestegård. Han var selv sentral da de aller første arbeidsplassene gjennom HELT MED ble opprettet for litt over fem år siden. De fem som den gang ble ansatt på et Scandic hotell i Bergen, står fortsatt i de samme jobbene. Og de stortrives!

I Trondheim utføres oppfølgingen i HELT MED-ordningen i tett samarbeid med arbeid- og Inkluderingsbedriften Prima. Prima eies av Trondheim kommune og Trondheim Røde kors. Bedriften har som hovedmål å styrke den enkeltes muligheter i arbeidslivet, og utvikle virksomheters menneskelige ressurser.

Scandic har allerede ansatt 25 personer gjennom HELT MED-ordningen, og har store planer for videre samarbeid med HELT MED.