Arbeid & Inkluderings-bransjen leverer!

Prosentvis overgang til arbeid og utdanning fra Arbeidsforberedende trening, Oppfølging, og Arbeidsrettet rehabilitering. 2 kvartal 2020, 2021 og 2022.

I 2021 ble det formidlet rekordmange tiltaksdeltakere til arbeid, og tallene for første halvår viser at bransjen fortsetter å levere gode resultater.

– Formidling fra AFT til jobb er litt lavere enn i fjor, men fortsatt på et høyt nivå, sier direktør i Arbeid & Inkludering Kenneth Stien. – Overgangsratene på de andre tiltakene er omlag de samme som i andre kvartal i fjor, eller litt høyere. Det gjør at vi kan oppsummere med at medlemsbedriftene våre fortsetter å levere på nivå med rekordåret 2021.

I andre kvartal 2022 er det rapportert inn 4 055 avslutninger i tiltakene Arbeidsforberedende trening (AFT), Oppfølging, og Arbeidsrettet Rehabilitering. Av disse var det 1 871 personer som kom i arbeid og 230 startet på en utdanning. Sammenlignet med tilsvarende tall for andre kvartal 2021, gikk den samlede andelen som ble formidlet til jobb eller utdanning gjenom disse tre tiltakene fra 53,3 prosent til 51,8 prosent. Selv med en liten nedgang ligger andelen betydelig over 2020 som lå på 45,0 prosent.

NHOs Power BI-løsning

I mars 2021 lanserte NHO Arbeid og Inkludering en ny statistikkløsning som gjør data fra bransjen tilgjengelig for medlemsbedriftene. Ved hjelp av statistikkverktøyet Power BI gis det mulighet til å hente ut egne tall, og lage tabeller og figurer som er spesialtilpasset den enkelte bedrift. Hvis du jobber i en medlemsbedrift og ønsker å abonnere på tilgang til løsningen, kan du ta kontakt med Solveig Jenssveen (sje@nhosh.no).