Arbeid & Inkludering

Innhold

Gode erfaringer med Ringer i Vannet i Bergen

Bente Kuven Osland er avdelingsleder for Klosterhagen Hotell som er drevet av Senter for arbeidslivsforberedelse, Alf as. Hun har bare godt å si om Therese Skare (til høyre) som fikk praksisplass hos Bien i desember i fjor og som nå går over i fast jobb.

Bente Kuven Osland er avdelingsleder for Klosterhagen Hotell som er drevet av Senter for arbeidslivsforberedelse, Alf as. Hun har bare godt å si om Therese Skare (til høyre) som fikk praksisplass hos Bien i desember i fjor og som nå går over i fast jobb.

Bien i Bergen er godt i gang med sin fjerde medarbeider hentet via Ringer i Vannet.

Det ligger en liten cateringbedrift på Fana Golfklubb i Bergen. Her er det for tiden tre ansatte som lager lunsj, selskapsmat eller hva du har lyst på. En av dem er Therese Skare (33) som er i gang med å lære seg et nytt yrke. Hun har gått ledig i tre år og er veldig glad for å ha fått en ny sjanse.  

Blomster og heder

Vi avbryter dagens produksjon av fingermat fordi Ringer i Vannet vil dele ut blomster og heder til Bien som driver cateringen og har selskapslokaler i golfklubbens lokaler. Bien er en satsing som startet på Danmarks plass i 2006. Her lå Bien Apotek med fredet art deco lokaler fra 1939 som ble tatt i bruk som spisested. Man har også utviklet Bien snackbar og Bien Centro. Det siste er en moderne restaurant med pizza som bakes i vedfyrt ovn, bygget av Stefano Ferrarra fra Napoli.

En av gründerne bak Bien, Gard Haugland, forteller at målet er bli blant de mest populære cateringbedriftene i Bergen. Catering har de drevet siden 2014.

Hårete mål

- Det tar tid å bygge seg opp. Catering er et krevende marked. Økonomien bærer seg nå. Vi har hårete mål om å vokse. Vi vil dessuten lage noe spesielt, det som er litt annerledes. Bergenserne er interessert i mat så det burde være gode rom for kreativitet, sier Gard Haugland.

Hjelp med rekrutteringen får Bien av Ringer i vannet og arbeid og inkluderingsbedriften ALF, også kalt Senter for arbeidslivsforberedelse. Alf gir opplæring i matlaging, renhold og service. Det skjer ved Klosterhagen Hotell. Her er Bente Kuven Osland avdelingsleder. Hun vet hva reiselivsnæringen ser etter og plukker ut kandidater som hun vet de vil bli fornøyd med.

ALF gir mennesker en ny mulighet i arbeidslivet og er en innovativ og leveringsdyktig samarbeidspart innen rehabilitering av mennesker med psykiske lidelser og sosialt eller rusrelaterte problemer. ALF tilbyr karriereveiledning for enkeltpersoner eller skoleklasser, og bistår næringslivet i rekruttering av nye medarbeidere.

Om Ringer i vannet
Ringer i Vannet hjelper NHOs medlemsbedrifter med rekruttering av arbeidskraft. Prosjektet kartlegger bedriftenes behov og finner kostnadsfritt riktig person til jobben. Folk som har falt utenfor arbeidslivet får dermed en viktig mulighet til å komme seg i lønnet arbeid. Mer her

Om ALF
ALF  lyder det fulle navnet Senter for arbeidslivsforberedelse. Virksomheten gir mennesker en ny mulighet i arbeidslivet og er en innovativ og leveringsdyktig samarbeidspart innen rehabilitering av mennesker med psykiske lidelser og sosialt eller rusrelaterte problemer. ALF tilbyr karriereveiledning for enkeltpersoner eller skoleklasser, og bistår næringslivet i rekruttering av nye medarbeidere. Mer her