Arbeid & Inkludering

Innhold

Dagens Næringsliv med fire helsider om ungdom som har fått hjelp til jobb

Aktuelt, Fra medlemsbedrifter

Publisert

#205

Faksimilie Dagens Næringsliv 13. mars 2017.

Under headingen Talent forteller tre ungdommer om sin innsats for å komme i jobb. Spir Oslo, Fretex og Signo Rycon har hjulpet på veien.

Den første historien er om Hans Fredrik Nilssen (22). Han har slitt med å fullføre utdannelse. Men nå har han tatt fagbrev som bilmekaniker mot alle odds. På Kuben videregående skole fikk han et studieløp hvor opplæringen veksler mellom skole og bedrift gjennom hele løpet. Hans Fredrik mener det har vært viktig. Han fikk lærlingplass hos medlemsbedriften Spir Bil som ledes av fagveiledere med bilmekanisk utdannelse. I august i fjor besto han fagprøven og kunne motta fagbrev som bilmekaniker. Siden da har han vært ansatt hos RSA Bil.

Se DN TV for mer her

Den andre historien er om Anniken som med et avbrutt studieløp utviklet depresjon. På jobb hos Fretex kom lysten til å drive med grafisk design tilbake. Hun fikk lærlingeplass hos Spir Oslo og høsten 2015 besto hun svenneprøven som mediegrafiker med glans. Anniken sier det var flere ting som medvirket til at hun kom igjennom den tøffe perioden og til slutt kunne gjøre det hun hadde lyst til. Både terapeuten, Nav-konsulenten og Spir Oslo har vært helt avgjørende.

Den tredje historien er om Mariola. Hun har seks års utdannelse som kokk i tillegg til utdannelse som makeup-artist. Hun kan flere tegnspråk og har erfaring fra mange ulike jobber. Hørselshemmingen har gjort veien inn i arbeidslivet tøff og vanskelig. Gjennom Signo Rycon som er en arbeid- og inkluderingsbedrift som bistår døve, hørselshemmede og døvblinde med å finne jobb fikk hun prøve seg ulike stillinger, deriblant hos sin nåværende arbeidsgiver Comfort Hotel Børsparken.

Historiene er å lese i dagens DN.