– Arbeidslivets svar på match.com

#205

Faksimile Nordlys/Nord 24

– Ressurs er arbeidslivets svar på match.com, sier Ida Kristine Jakobsen, administrerende direktør på Tromsø Lodge and Camping til Nordlys. Hun har rekruttert 7 av 20 ansatte fra Ressurs Tromsø, som er det nye navnet på Tromsprodukt.

På tre år har 1.000 personer fått jobb ved hjelp av Ressurs Tromsø. Den uken feiret bedriften seg selv med navnebytte og ny profil.

– 393 mennesker i Tromsø fikk jobb eller startet utdanning i 2018. Det er et historisk høyt tall for Ressurs, som har som hovedoppgave å skape arbeidskraft, sier daglig leder Andreas Østenrød i Ressurs Tromsø AS.

Det er en forbedring på 16 prosent fra året før.

– Vi er til for dem som står utenfor arbeidslivet, eller de som står i fare for å falle ut, forteller han til avisen.

– Man antar at så mye som halvparten av dem som har vært 8–10 uker borte fra arbeidslivet kommer tilbake til arbeidslivet, men ikke alle skal begynne å jobbe hundre prosent fra dag én –  noen trenger lengre tid. Hvis man har vært borte i fire år blir man fort litt rusten, sier Anita Helberg, leder for forretningsområder i Ressurs Tromsø.

Blant bedriftene som har hatt stor nytte av samarbeidet med Ressurs Tromsø er Tromsø Lodge and Camping. En av dem
som har fått jobb der er Elisabeth Gamst.

– Jeg gikk for lenge utenfor arbeidslivet. Det var så mye som hadde endret seg med data og alt. Jeg måtte starte litt på nytt. Jeg burde gjort det før, sier hun til avisen.

Ved hjelp av Ressurs Tromsø ble Gamst`beste egenskaper kartlagt. Og matchet med en arbeidsgiver. Det ble full klaff, skriver avisen.

 

Hør også NRKs radios omtale av Ressurs Tromsø her.