Det nytter å stå på

Rehabil hjelper flere i jobb

Faksimile fra Groruddalen

Ruslan Binaev jobber med klargjøring av biler hos Møller Bil Kalbakken. Han stortrives med jobben sin og er glad for at han har fått fast jobb. Det har gitt ham muligheter, skriver avisen Groruddalen.

Men det har ikke vært noe «easy run». Med godt hjelp av spesialistene i Rehabil, som blant annet sørger for at det blir en «match» mellom arbeidsgiver og den jobbsøkende - og selvfølgelig en positiv innstilling hos arbeidsgiver, i dette tilfellet Møller Bil på Kalbakken og deres ansatte, har det gått bra med Ruslan. 

Men først var det både arbeidstrening og norskopplæring på Ruslan. 

Norsk er ikke så enkelt å lære seg til tross for at han har bodd i Norge i 11 år, og ved et par tidligere anledninger hadde Ruslan en utfordring når han kom til jobb-intervjuer.

Men språkopplæringen og trimming på jobbintervju sammen med en god opplæring ved AS Rehabils virksomhet i Østre Aker vei (som eies av Blå Kors) fikk han den trygghet og de kunnskapene som skal til. 

Kompetente

Der finnes blant annet en avdeling som arbeider med det mange kaller bilpleie, det vil si innvendig rengjøring av biler, motorvask og ikke minst høyglanspolering. 

I halvannet år fikk Ruslan opplæring hos Rehabil og han er svært takknemlig og ydmyk overfor dem som ga ham opplæring. 

Her fikk Ruslan hjelp, ikke bare til å bli  en dyktig bilpleier og klargjører, men også med NAV. 

Her har Rehabil en av sine sterke sider: Medarbeiderne deres er godt kjent med krav, deres arbeidsmetoder og skjemaer.

Ruslan ble flink i jobben. Det sier seg nesten selv. Et velrennomert og stort bilfirma som Møller Bil har et godt rykte å leve opp til - og det må også gi seg utslag i kompetente medarbeidere.

- Hvis du har en liten ripe i lakken på bilen din kan jeg polere den bort, sier Ruslan med et tillitvekkende smil - og uttrykket «tillitvekkende» passer til Ruslan - og det tipper vi passer godt hos Møller Bil på  Kalbakken også.

Leilighet og bil

Ruslan kom til Møller 16. november i fjor. Etter to ukers prøvetid ble det fast jobb i 100 prosent stilling! Nå jobber Ruslan fra åtte til fire hver dag.

Les mer her

Grorudalen har også laget denne flotte reportasjen om Rehabils Læringsnettverk.