- Power BI gir oss muligheten til å lære av hverandre

Administrerende direktør OrbitArena Hanne Ulsletten

Hanne Ulsletten, administrerende direktør ved OrbitArena, fremhever Power BI som et viktig styringsverktøy for bedriften. Foto: Modolf Moen

Inkluderingsbedriften OrbitArena på Jessheim opplever at analyseverktøyet Power BI bidrar til økt resultatfokus samtidig som det tilrettelegger for læring på tvers av bedrifter.

Power BI er et felles verktøy for innsamling, analyse og visualisering av tall og resultater i medlemsbedriftene. Bedrifter som er medlem i Arbeid & Inkludering har tilgang på dette verktøyet til en rabattert pris. For mange av medlemsbedriftene har systemet blitt en sentral del av organisasjonens virksomhet.

- Power BI er helt avgjørende for oss fordi vi bruker systemet til å sammenligne resultatene av vår leveranse med resultater fra andre bedrifter i landet, sier Hanne Ulsletten, administrerende direktør ved OrbitArena.

Power BI lar bedriften sortere på regioner og områder og derigjennom se hvordan bedrifter i samme område leverer, forklarer direktøren.

- Det å vite hvem som er gode gjør at vi kan kontakte de for å høre mer om hvordan de arbeider. Vi har alltid noe å lære av hverandre, slår Ulsletten fast.

På hvilken måte har Power BI gjort det enklere for OrbitArena å nå sine mål?

- Det å sammenligne seg med andre bedrifter bidrar til resultatfokus. I tillegg har det vært viktig for oss å distribuere oversikten/resultatene fra Power BI ut i vår egen organisasjon. Det er med på å skape motivasjon, sier Ulsletten.

Nysgjerrig på Power BI? Les mer her.