Ringer i Vannet-diplom til inkluderende sushirestaurant

Daglig leder ved Sabrura, Lisa Westrum Johansen, fikk velfortjent Ringer i Vannet-diplom for å fremme arbeidsinkludering og rekruttere mennesker som har havnet utenfor arbeidslivet.

Lisa Westrum Johansen har ansatt en kandidat fra vår medlemsbedrift Rosenvik på suhsikjøkkenet, og flere har fått slippe til i restauranten hennes gjennom arbeidspraksis. Hun fikk Ringer i Vannet-diplom fra Rosenvik for å fremme arbeidsinkludering og rekruttere mennesker som har havnet utenfor arbeidslivet.

– Vi setter stor pris på bedrifter som Sabrura, sier Arnt Otto Lie. – Arbeidsgivere som Lisa er villige til å rekruttere inkluderende, og er slik med og tar samfunnsansvar i kampen mot utenforskapet i norsk arbeidsliv.

Lie er daglig leder ved Arbeid & Inkluderings-bedriften Rosenvik. Sammen med fagansvarlig for rekruttering i Rosenvik, Rigmor Selbekk, var til stede for å overrekke utmerkelsen. Sabrura Sticks & Sushi Orkanger har tidligere signert rekrutteringsavtale med Rosenvik. Avtalen handler om å rekruttere mennesker som står utenfor arbeidslivet, med god hjelp av Ringer i Vannet-metoden, en godt dokumentert inkluderingsmetode.

Ringer i Vannet er verktøy for å finne god jobbmatch

Lisa opplever at rekrutteringsavtalen med Rosenvik gir henne trygghet som arbeidsgiver. – Den gjør at jeg får mulighet til uforpliktende utprøving i forkant, og den gir også jobbkandidatene muligheten til å få sjekket grundig ut om dette er riktig jobb for dem. Sånn får jeg godt vurderingsgrunnlag når jeg skal se om dette er jobbmatch.

Lisa har ingen betenkeligheter med å la arbeidssøkere fra NAV og Rosenvik få prøve seg i jobb.

– Ingen av oss har noen garantier når det gjelder vår arbeidshelse. Vi bør derfor ta medansvar, og vurdere alle jobbsøkere på lik linje, avslutter Lisa.

Denne saken var først publisert på Rosenvik sine nettsider