Innhold

Keops utgjør en stor forskjell

Keops

Arkivbilde fra 2017 fra en glad gjeng hos Keops. Også i 2020 kan bedriften glede seg over strålende resultater.

I løpet av 2020 klarte Keops i Porsgrunn å hjelpe 161 deltakere inn i jobb eller utdanning. - Det er ekstra sterkt at vi klarte å levere slike tall på tross av korona. Jeg vil si at innsatsen blant de ansatte er større i 2020 enn noen gang, sier daglig leder Morten Kjørtholt Pettersen til Porsgrunn Dagblad.

Keops er den arbeid- og inkluderingsbedriften hvor andelen som har kommet i jobb har vært høyest i hele landet fra Arbeidsforberedende Trening (AFT) med nesten 80 prosent formidling til arbeid eller utdanning. Da Norge stengte ned i mars i fjor, måtte Keops omstille seg på flere områder. De ansatte og deltakerne fikk opplæring i digitale verktøy for å kunne opprettholde kontakten og oppfølginga.

- Mars var verst. Det var en bratt læringskurve. Det var uvant ikke å kunne sitte sammen og sparre, men jeg syns vi løste det veldig bra med god opplæring, sier Christine Lindseth til avisen..

- Det var en veldig stor endring for oss og deltakerne. Vi blei litt lamma i starten. Vi måtte motivere hverandre samtidig som vi jobbet veldig med motivasjonen til menneskene vi jobber med. Det var krevende. Men jeg syns vi har klarte det bra, sier Marit Fjellet til Porsgrunn Dagblad. 

- Det fins bransjer som også har vært i vekst. For eksempel butikk og byggvare. Vi har jobba med å justere litt og fokusert på at målet hos menneskene vi jobber med skal være det samme, men at de kommer dit på andre måter, sier Marit Fjellet.

- Det har vært helt spesielt at vi har fått til dette. Det går på raushet, det store hjertet blant arbeidsgivere og samarbeidet med NAV og helsetjenesten.

Faksimile fra Porsgrunn Dagblad.