Innhold

I norgestoppen i arbeidsinkludering

Follo Futura

Staben foreviget på Ås stasjon før vinteren slo til. Foto: Børge Jensen/Follo Futura

Follo Futura kan juble over resultater helt i norgestoppen i 2020. Bare tre andre arbeidsmarkedsbedrifter i hele Norge var bedre til å skaffe folk jobb i året som gikk, skriver Østlandets Blad.

– Det er veldig morsomt å få det til. Det betyr mye for den enkelte og betyr mye for oss som jobber med det. Og så viser det seg at de arbeidsgiverne som får folk som viser seg og får sjansen, blir pliktoppfyllende medarbeidere, sier Børge Jensen, fagkoordinator og HR-rådgiver i Follo Futura.

– Har truffet bra bransjemessig

Da statistikken fra NHO kom på mandag, lå Follo Futura som nummer fire i hele Norge til å få folk ut i jobb.

– Det er veldig stas for oss. Vi har truffet bra bransjemessig, sier Jensen.

Han synes det er ekstra hyggelig å lykkes når så mange firmaer reduserer, permitterer og stenger, i en tid med mye tvil om hvordan fremtiden skal bli.

– Bransjen som har gått aller best under korona har vært butikkmedarbeidere. De har hatt stor pågang. Renovasjonstjenester må gå sin gang, og renhold har fått flere oppdrag på grunn av nedvasking angående korona.

Den tredje største bransjen er innen barne- og ungdomsarbeid, spesielt barnehage, sier han.

Høy andel

– Ellers er det gøy å se at de minoritetsspråklige har gjort det veldig bra i år. 85 prosent av dem vi hadde, har fått jobb. Det er den gruppen som har gjort det best, sier Børge Jensen til Østlandets Blad.

I tillegg fikk 56 prosent av ungdommene en ny start takket være Follo Futura.

– Det er positivt at over halvparten av dem fikk jobb eller utdanning, sier han.

Arbeidsgivere i Follo er det største nedslagsfeltet for Follo Futura, men de er også involvert i noen bedrifter i Oslo og Østfold.

– Vi har ca. 70 personer inne til enhver tid. 64 prosent av de 69 som sluttet i fjor fikk jobb, sier Børge Jensen.

Ansetter en de kjenner

Det er viktig for Follo Futura å ha et godt forhold til bedrifter i Follo og at de vil rekruttere. Det er et utstrakt samarbeid mellom Follo Futura, arbeidssøkerne, bedriftene og Nav.

– De aller fleste fikk jobb gjennom det som heter arbeidspraksis. Vi lager en avtale med en bedrift. Vedkommende får vise seg frem og jobbe. Når de får en ledig stilling, har bedriften en de kjenner til, sier Børge Jensen.

Å få en person ut i jobb sparer samfunnet for millionbeløp i det lange løp.

 

Digital oppfølging

Jensen trekker frem noen forhold som er viktigere enn andre for at det gikk så bra i koronaåret 2020.

– Vellykket overgang til digital oppfølging bidro til at veiledningen og jobbsøkerkompetansen kunne fortsette. Verktøy for digital karriereveiledning og karrierekompetanse og digitale plattformer for kursing i jobbsøk og språktrening ble tatt i bruk. Det er alltid viktig med tett oppfølging og god dialog med bedrifter og kandidater, også i digital form, sier han. Et annet viktig punkt er å forstå arbeidsgivernes behov og bruke Navs virkemidler når det er nødvendig. Ikke minst er brukernes egeninnsats viktig.

– Den som ikke gir seg, lykkes ofte til slutt. Det innebærer at kandidatene holder motet oppe, jobber med motivasjon i motgang, trener på karrierekompetanse for å bli mer attraktiv som arbeidstager og fokuserer på muligheter fremfor begrensninger, sier Børge Jensen.

 

Arbeid og inkludering
  • Follo Futura ble etablert i 1974 og eies av Follo-kommunene, Viken fylkeskommune og tre Rotary-foreninger. Bedriften er en samfunnsaktør og et virkemiddel for arbeid og inkludering.
  • Follo Futura leverer arbeidsforberedende trening til Nav og jobber metodisk og målrettet med å rekruttere mennesker til jobb.
  • Follo Futura har et tett samarbeid med arbeidsgivere i regionen. Målet er å matche arbeidskraften med arbeidsgiverens behov. Det blir det jobb av.
  • De siste 15 årene har bedriften ligget på NHOs 10 på topp – Jobb-barometer, som viser at bedriften er en av landets beste arbeids- og inkluderingsbedrifter.
  • Follo Futura tilbyr opplæring på Ås stasjon og Follo Futura Fysio og samarbeider tett med søsterbedriften Stepp Inn.