Fabelaktif Fredag/ Ifokus

Fabelaktig fredag for inkludering

Alex Rosén på scenen under fabeaktig fredag

FYRVERKERI PÅ SCENEN: Navn som Alex Rosén (bildet) og Anja Hammerseng-Edin sørget for en skikkelig motivasjonsboost for jobbsøkerne i salen. Etterpå fikk de snakke med potensielle arbeidsgivere og kompetansetilbydere på stands, og noen har allerede intervjuavtalen i boks. FOTO: Ifokus/Fabelaktig Fredag

I Larvik har arbeids- og inkluderingsbedriften Ifokus fått med seg Fønix, NAV, kommunen og fylkeskommunen på å arrangere en dag fullspekket med godt program om og for inkludering.

Det syvende Fabelaktig Fredag-arrangementet foregikk i Bølgen Kulturhus i Larvik denne helgen. Et rikholdig program gav jobbsøkere inspirasjon, og arbeidsgivere lyst til å fortsette med inkludering. Navn som Ståle Solbakken, Alex Rosén og Anja Hammerseng-Edin stod på programmet. I tillegg fikk jobbsøkerne konkret informasjon om ulike yrker og jobbmuligheter fra førstehåndskilder. Hele 18 bedrifter og kompetansetilbydere stod nemlig på stands i Sliperiet og Larvik Læringssenter. 

Tilbakemeldingene var at et slikt arrangement er det et behov for, da det er en flott måte både for jobbsøkere og jobbskapere å kunne vise seg fram på. Og forhåpentligvis blir effekten at noen denne dagen fant sin jobbmatch og grep muligheten, skriver Fabelaktig Fredag på sin nettside.

Ifokus har tidligere fått med seg NAV og Fønix på å arrangere Fabelaktig Fredag. Nytt av året, er det at samarbeidet er ytterligere utvidet. Denne gangen har også Vestfold og Telemark fylkeskommune og Larvik kommune blitt med.

– Dette samarbeidet er helt avgjørende for å få til inkluderingsjobben, sier Kjetil Henrik Kristiansen.

Han er daglig leder i iFokus AS og iFokus Kompetanse AS.

– Det er dystre tall i Larvik når det gjelder mennesker som står utenfor arbeid, så også her har vi en stor jobb å gjøre. Ingen kan klare dette alene. Derfor vil vi samle alle aktørene som jobber med inkludering, for dette er en jobb vi må gjøre sammen, sier Kristiansen.

Dette er også grunnen til at Fabelaktig Fredag har fornyet logoen sin med en illustrasjon av Farrisbrua. Den skal symbolisere brobyggingen som må til i lokalsamfunnet for at flere skal komme i jobb.

 

Fabelaktig ettermiddag

Og lokalsamfunnet svarer med å bidra. En aktør som alle inkluderingsaktørene er avhengig av er arbeidsagiveren, og fredag ettermiddag var det deres tur til å samles på Bølgen. De talte 500 stykker i salen.

– Vårt mål med programmet rettet mot arbeidsgiverne er å skape en opplevelse som gjør at de tenker at de skal fortsette å inkludere og rekruttere gjennom oss. Vi viser filmer som beveger og gjør at folk kjenner seg igjen, sier Kristiansen om ettermiddagsprogrammet for arbeidsgivere.

Til slutt ble det delt ut tre priser til bedrifter og personer som har utmerket seg i sin innsats for å inkludere flere. 

– Det er jo sjuende året, så til sammen har vi delt ut 21 priser. Det har blitt en del! sier Kristiansen stolt.

 

Bransjen trenger samarbeidsformer som denne

Arbeid & Inkludering er opptatt av viktigheten av å jobbe med inkludering på tvers av sektorer og ulike aktører. Kommunikasjonssjef Per Christian Langset trekker frem Fabelaktig Fredag som et glimrende eksempel på hvordan det kan gjøres.

– Her har vår medlemsbedrift Ifokus virkelig slått på stortromma og fått med seg NAV, kommunen, fylkeskommunen og en arbeids- og inkluderingsbedrift til; Fønix. Slike initiativer og samarbeidsformer er helt avgjørende for å få til gode inkluderingsløsninger for fremtiden. Dette heier vi i Arbeid & Inkludering virkelig på, sier Langset.

Arbeid & Inkludering har samarbeid mellom sektorer som et av de sju områdene de setter søkelyset på med kampanjen #jobbmatchforalle i forbindelse med stortingsvalget og ny regjering. For å få til dette og bryte silotankegangen, er arrangementer som Fabelaktig Fredag et eksempel til etterfølgelse.