Ansatt gjennom Ringer i Vannet

Fra venstre: Jonny Høstland (Fora Form), Hallstein Saunes (Furene), Jonas Daniel Slettevoll Skogly (Fora Form), og Espen Remme (NHO). FOTO: SVEIN NORDAL/MØRENYTT

Ringer i Vannet-metoden og trygg veiledning fra Furene AS, førte til en god jobbmatch mellom Jonas og Fora Form. Nå er han fast ansatt der.

Jonas Daniel Slettevoll Skogly (23) fra Ørsta har jobbet i Fora form siden april. Jobben fikk han gjennom NHO-prosjektet Ringer i Vannet, og han ble rekruttert gjennom Furene AS, skriver morenytt.no.

Furene AS formidlet nøyaktig 200 personer til utdanning eller arbeid i 2020. 144 av dem startet på utdanning, og 56 fikk jobb. Administrerende direktør i Furene AS Hallstein Saunes har troen på at tallene blir enda bedre for 2021.

– Uten et velvillig næringsliv, NHO og andre aktører måtte vi ha funnet oss noe annet å gjøre, sier Saunes til Mørenytt.

Han sikter til at all inkludering er avhengig av at det er et behov for arbeidskraft og en vilje til å ansette hos arbeidsgivere der ute. På torsdag overrakte arbeids- og inkluderingsbedriften Furene AS et diplom til en av sine samarbeidsbedrifter, Fora form. Samarbeidet deres legges opp rundt Ringer i Vannet-metoden som er en godt dokumentert rekrutterings- og inkluderingsstartegi. Målet med metoden er at mennesker som står utenfor arbeidslivet skal få fast jobb. Ringer i Vannet tar utgangspunkt i begge parter i et ansettelsesforhold; både arbeidstaker og arbeidsgiver. Slik skapes god jobbmatch og varige arbeidsforhold. Dette kan du lese mer om her på våre nettsider .

Fora form fikk Ringer i Vannet-diplomet for å ha tatt samfunnsansvar ved å ansette gjennom Ringer i Vannet, og diplomet ble overrakt til fabrikksjef Jonny Høstflot hos Fora Form AS av Hallstein Saunes, dagleg leiar i Furene AS.

Høstland sier at det er svært viktig for bedriften at folk, som ikke nødvendigvis på forhånd kan noe om møbelindustrien, kan komme innom og prøve seg.

- Og ofte, som i dette tilfellet, går det jo veldig bra, sier han.