Speedintervjuet 20 jobbkandidater

Tone Hartviksen tok initiativ til dagen med 20 kjappe jobbintervjuer, hun er ansvarlig for bærekraft i 4Service. Til høyre: Regionsjef for De tre stuer i 4Service Joakim Korell.

Tone Hartviksen tok initiativ til Rekrutteringsdagen for å gi flere en sjanse, og for å møte mange potensielle gode jobbkandidater. – Vi trenger alltid folk, sier hun. Selv har hun troen på at det bor mye ressurser i dem som i dag står utenfor arbeidslivet. Hartviksen er ansvarlig for bærekraft i 4Service.

Mandag gjennomførte 20 spente kandidater fra Ringer i vannet-nettverket «speed intervju» med bedriften 4Service. De arrangerte rekrutteringsdag med mulighet for et jobbintervju i hurtigversjon. Alle de 20 kandidatene er i et arbeidsrettet tiltak, og følges opp av bedrifter i Ringer i Vannet-nettverket i Oslo og Viken.

– Vi kunne valgt å ha en mer ordinær tilnærming til søknadene, hvor det hadde blitt gjort flere filtreringer før en eventuell innkalling til intervju. Men vi vet at CVer ikke alltid får frem potensialet i mennesker, så vi bestemte oss for å invitere til speedintervjuer, slik at vi fikk mulighet til å ta en kort prat med alle sammen, sier hun.

Rekrutteringsdagen foregikk i hovedkontoret til 4Service på Brynseng i Olso. 4Service er et serviceselskap som leverer tjenester innenfor områdene personalrestaurant, kantine-, renhold- og forpleiningstjenester. De er Ringer i Vannet-bedrift. Det betyr at de har inngått en avtale om å rekruttere gjennom Ringer i Vannet-metoden, en godt dokumentert metode for å få næringslivet til å ansette mennesker som står utenfor arbeidslivet.

Over halvparten gikk videre

Hartviksen mener at det å rekruttere gjennom å speedintervjue mange, gir fordeler for både jobbkandidat og arbeidsgiver. 

– Det er lettere å vurdere om en kandidat er aktuell når man møter personen ansikt til ansikt. Uansett hvor mye vi anstrenger oss for å se forbi hull i CVen, så er det lettere når man møter mennesket og ikke bare kikker på CVen. Kanskje sitter det et menneske der som utstråler engasjement og har lyst til å jobbe for deg, sier hun. 

Og selv om det ikke skulle føre til ansettelse denne gangen, håper hun at jobbkandidaten kan dra fordeler av å stille til intervju.

– Å bli intervjuet er nervepirrende for alle, men det var åpenbart at kandidatene hadde gjort en jobb i forkant. De hadde forberedt seg godt, gjort seg opp tanker om hva de ønsker å jobbe med, hva som er deres styrker, og hva som er viktig for dem. I samtalene med våre ledere kunne de stille spørsmål om både arbeidsoppgaver og bransjen, og få gode, nyttige tilbakemeldinger – tilbakemeldinger vi aldri kunne gitt kun ved å se på CVen deres. 

Denne gangen gikk det veien for godt over halvparten av de 20 jobbkandidatene. 16 er med videre i prosessen, de får da enten tilbud om nytt intervju eller direkte tilbud om jobb eller praksis.

– De fleste av dem går forhåpentligvis rett inn i lønnet arbeid og skal trå til i kantine- og restaurantbransjen i julestria, sier Hartviksen.