Vil gjøre en forskjell

myrstad

Administrerende direktør Per Olav Myrstad i Astero er også styreleder i Arbeid & Inkludering.

Det menneskelige aspektet ved direktørjobben i Astero, gjør arbeidsdagen mer krevende, men også mye mer givende, sier Per Olav Myrstad i et stort portrettintervju i Romsdals Budstikke. Styrelederen i bransjen mener samfunnet får mye igjen for å investere i bedrifter som Astero.

Han legger ikke skjul på stoltheten over arbeidet bedriften gjør. 1.500 personer årlig - til enhver tid rundt 300 personer - er i kontakt med Astero gjennom kurs, tilrettelagte arbeidsplasser og ulike kvalifiseringsløp.
- 200 personer formidles til arbeid hvert år. For hver krone NAV legger i Astero, får samfunnet seks kroner tilbake. Det er et enkelt regnestykke. Jeg ville putta mer penger i Astero, sier han til avisen.

At Per Olav skulle havne i Astero, ville han nok ikke spådd sjøl. Han hadde holdt et høyt tempo siden fullført ingeniørutdannelse i 1991, med jobbreiser i inn- og utland i ulike lederjober. Men for ti år siden hendte det noe i livet hans som satte spor og som fikk ham til å gjøre opp status. Yngstedatteren Eline døde, bare ett og et halvt år gammel.
- Eline ble født med en sjukdom i september 2008. Det ble mange akutte situasjoner. Da hun døde var det forferdelig tøft for hele familien. Å miste Eline gjorde meg ydmyk for hva livet kan inneholde. Det er ikke nødvendigvis flatt vann og full pedal hele tida, sier Per Olav Myrstad i portrettintervjuet.      

  

Faksimile fra Romsdals Budstikke.

Les hele portrettet i Romsdals Budstikke.