Flying start for aiLæring hos Opero

Randi Leth Iversen Opero

Randi Leth Iversen, avdelingsleder jobb og kompetanse i Opero

Opero gjennomførte startpakke for alle jobbkonsulenter i aiLæring i slutten av februar. – Koronasituasjon har gitt en skikkelig flying start for oss i å ta det i bruk. Det kommer til å være viktig for oss også når ting normaliserer seg, sier Randi Leth Iversen avdelingsleder jobb og kompetanse.

Hun forteller at etter startpakken har alle jobbkonsulentene vært veldig ivrige på å ta aiLæring i bruk og utnytte mulighetene som ligger der. Med Koronasituasjonen som gjør at tiltaksdeltakere må følges opp på andre måter enn fysiske møter, har det bare skutt ytterligere fart.

- Det er fantastisk verktøy for oss nå, og tilbakemeldingen fra tiltaksdeltakerne er gode. Det er lav terskel for å ta i bruk, og det har fungert veldig fint å få opprettet nye brukere slik at deltakerne har kunnet komme raskt i gang, forteller avdelingslederen ved arbeid- og inkluderingsbedriften på Stord.

 

Relevante kurs

aiLæring brukes særlig av Opero for at tiltaksdeltakere kan ta ulike kurs, og de har valgt å teste litt ulike kurs først på kursdeltakere som har noe kurserfaring som små piloter, før det sendes ut til flere.
- Da får vi nyttig tilbakemelding om det oppfattes som relevant. Vi opplever at veldig mye av det som ligger i læringsplattformen er relevant. En annen ting som har vært svært nyttig for meg, er superbrukerforumet som er i aiLæring. Her er det mye aktivitet akkurat nå, og vi får gode innspill fra andre bedrifter om kurspakker som kan være relevante å bruke, forteller hun.  Leth Iversen mener at Koronoasituasjonen minner om viktigheten av å være en delende bransje.

- Vi er utrolig glade og takknemlig for den jobben andre AI-bedrifter har gjort ved å produsere innhold og dele i aiLæring. Det kommer oss til nytte nå. Når vi kommer over i en normalsituasjon ønsker vi også å produsere innhold som kan legges inn i plattformen, sier hun.

 

Bruker flere verktøy

aiLæring er ikke det eneste digitale verktøyet som brukes ekstra mye av Opero i disse dager.

- Vi bruker og har stor nytte av Karriereverkøy og det som ligger digitalt der. I tillegg er vi testsenter for Datakortet. Selv om vi gleder oss til å komme tilbake til en situasjon hvor vi kan møte hverandre, og snakke sammen ansikt til ansikt, har vi mye som gjør at vi likevel kan opprettholde et godt innhold i tiltakene akkurat nå. Jeg tror det vil påvirke måten vi jobber på framover også når situasjonen er tilbake i normalen, sier hun.