- Får en følelse av noen bryr seg

avisklipp

Faksimile fra Tidens Krav

Varde er avhengig av samarbeid med lokalt næringsliv for å hjelpe unge ut i arbeid. Bedriften er blant de 10 beste i landet på å formidle personer med huller i CV-en i jobb, skriver Tidens Krav.

Det handler om å bli motivert til å komme seg ut og gjøre noe, kontra å bare sitte inne på gutterommet, forklarer Ragnar Bolgen.
Den 24 år gamle kristiansunderen fikk god hjelp av arbeid- og inkluderingsbedriften Varde til en ny start.
- Motivasjonen ligger der. Det var Silje som fikk meg på sporet. Hun fikk overbevist meg.
Han føler seg komfortabel mellom Silje Kruse i Varde og Bjørn Hammer i Neas, og forteller hvordan de har lagt til rette for at han har fått en mulighet til å komme seg inn i arbeidslivet, etter å ha droppet ut av videregående.
- Det betyr mye for meg. Jeg får en følelse av at noen bryr seg om meg. Det er en god følelse.
Han har alltid likt å jobbe med tekniske ting, og nå jobber han i tek-labben hos Neas.
- Det er en viktig oppgave for å teste og se hva slags utstyr vi kan bruke om igjen, sier han til avisen.

- Vi har som mål å prøve å hjelpe personer som har støtt på utfordringer i livet. Å bidra til at de kan få orden på livet, sier Hammer.
I første halvår 2020 var Varde blant de 10 beste arbeidsinkluderingsbedriftene i landet på å drive arbeidsforberedende trening for dem som står lengst unna arbeid, i samarbeid med næringslivet og Nav.

- Vi er helt avhengig av bedrifter og ressurspersoner som tar samfunnsansvar for å lykkes. Det handler om å se hele mennesket, kartlegge mulighetene og jobbe langsiktig, sier Kruse.
Nå er målet at Ragnar skal ta fagbrev til sommeren.

Det handler litt om å løfte blikket fra den daglige driften, påpeker personalsjef i Neas, Kristin Wiik:
- Ressurspersoner som Bjørn er helt avgjørende. Å se at de små bidragene vi gjør har så stor betydning for en persons utvikling betyr mye for oss. Det er verdt det på mange nivå.

For Varde er målet å kunne hjelpe enda flere med å få en varig tilknytning til jobb, og da er de helt avhengig av et nettverk av lokale bedrifter i Kristiansund og omegn. Avdelingsleder i Varde, Kjell Fromholtz, oppfordrer lokalt næringsliv til å støtte opp om inkluderingsdugnaden.
- Dette har stor verdi for både samfunnsøkonomi og enkeltmennesket.