PS:hotell + Nordic Choice Hotels = ps:hotel by Nordic Choice

#205

– PS:hotell er et veldig lite hotell, men det er et enormt viktig hotell. Det symboliserer mye av det jeg tror på som forretningsmann, sier Petter Stordalen.

Petter Stordalen, byrådsleder Raymond Johansen, arbeidsdirektør Sigrun Vågeng var alle med og feiret PS:hotell i helgen. Hotellet, som drives av Oslo Kollega, er nå en del av Nordic Choice og det vil gi arbeidssøkere enda større muligheter for jobb i hotellkjeden.

Flott fredag ettermiddag på Vulkan på Grunerløkka i Oslo ble det feiret at Arbeid- og inkluderingsbedriften PS:hotell har startet et tett samarbeid med Choice kjeden. Nå kan folk få opplæring i hotelldrift med Choice sine systemer og dermed bli ettertraktede i hotellkjedens ledige stillinger. Petter Stordalen, Raymond Johansen, arbeidsdirektør Sigrunn Vågeng lovpriste PS:hotells kobling til Nordic Choice.

I et stort intervju i Dagsavisen forklarer Petter Stordalen hvorfor dette er viktig:

– Mange har en oppfatning av at de som står utenfor arbeidslivet ikke vil jobbe. Det mener jeg er helt feil. Det eneste de vil, er å jobbe slik at de kan forsørge seg selv og familien, sier Petter Stordalen til Dagsavisen.

Målet med hotellet er å gi folk som har falt utenfor arbeidslivet en sjanse til å komme tilbake i ordinært arbeid. Stordalen forteller at Nordic Choice har hatt svært gode erfaringer med å ansette folk som har hatt praksis ved dette hotellet. Det er grunnen til at den nordiske hotellgiganten ønsker å være med på å drifte hotellet. 

– PS:hotell er et veldig lite hotell, men det er et enormt viktig hotell. Det symboliserer mye av det jeg tror på som forretningsmann. Vi har jobbet med mangfold og det å inkludere folk som står utenfor arbeidslivet i mer enn ti år. Det er blitt vårt varemerke, sier Stordalen og legger til: 

– Oslokollega er fantastiske på arbeidsinkludering og arbeidstiltak. Vi kan hjelpe til med systemer og kunnskap om hotelldrift. Vi trenger arbeidskraft, og PS:hotell gir en reell og etterspurt arbeidskraft for oss.

Hvis Trondheim, Bergen eller andre kommuner kommer til oss og vil gjøre det samme som PS:hotell, så ser jeg ikke bort ifra at dette kan bli en kjede som også kan utvides til våre naboland. Det ville vært fantastisk å skape den første kjeden i verden som bare rekrutterer personer som har kommet skjevt ut i livet og trenger arbeidstrening. Å gi folk veiledning, trygghet og ikke minst selvtillit, er avgjørende hvis man skal lykkes med å få flere i jobb.