-Ringer i vannet forandret livet mitt

Aktuelt, Ringer i Vannet

Publisert

- Jeg følte meg utenfor samfunnet, sier Marcus Røstgård (23) som nå opplever en solid opptur i ny jobb. Her med Ingeborg Malterud som er regionsansvarlig i Ringer i vannet. (Foto: Baard Fiksdal)

- Jeg følte meg utenfor samfunnet, sier Marcus Røstgård (23) som nå opplever en solid opptur i ny jobb. Her med Ingeborg Malterud som er regionsansvarlig i Ringer i vannet. (Foto: Baard Fiksdal).

- Ringer i vannet forandret livet mitt. Jeg har gått fra å føle meg helt ubrukelig til å føle meg nyttig.

Marcus Røstgård (23) mistet faren sin i et selvmord i starten av 2016. Det sendte ham inn i sjokk, sorg og meningsløshet. Marcus klarte ikke lenger å gå på jobb i barnehagen i Drøbak hvor han han arbeidet som assistent for barn med spesielle behov. 23-åringen isolerte seg hjemme og gikk lite ut. Dagene ble innholdsløse.

- Å fortsette å sitte hjemme og isolere seg er nok en skjebne som mange kan kjenne seg igjen i. Jeg ble NAV-klient og visste ikke hvordan jeg skulle komme videre. Men etter halvannet år fikk jeg kontakt med Arbeids- og inkluderingsbedriften Follo Futura og Ringer i vannet, forteller Marcus. Nå begynte ting å skje i høyt tempo.

Sett, hørt og markedsført

Marcus ble sett, hørt og markedsført. Han fikk pågangsmot, lærte å skrive bedre søknader og øve på jobbintervjuer. Ringer vannet, en rekrutteringsmetode for NHO-bedrifter, slo positivt inn etter tre måneder. Marcus fikk tilbud om ikke mindre enn to jobber på en gang. Den ene var som selger i Gett. Den andre var som HR-assistent i NHO.

Vi møter Marcus i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo. Han har jobbet i NHO siden begynnelsen av mars. Etter tre uker ble han ansatt i et vikariat.

- Jeg kom hit med blanke ark og var utrolig spent. Det har vært helt fantastisk. Jobben åpner store muligheter. Her er mye å lære, sier Marcus. Han har fagbrev i kontor og administrasjon og kan tenke seg en karriere innen HR.  

- Hva er strategien videre?
- Å gjøre mitt aller beste.
- Du er optimist nå?
- Jeg vil fokusere hardt på oppgavene, lære meg systemet og skape noe positivt. Akkurat nå har jeg ansvar for "Nyansattdagen" der alle ansatte skal få en innføring i hva NHO er og hva organisasjonen ønsker å få til. Vi skal skape glød og gnist. Dette er det spennende å være med på.

Det er en ting Marcus gjør mye for tiden. Han smiler. Dessuten har han flyttet i et kollektiv på Grünerløkka. Her spiller han piano, drømmer om å lage egen popmusikk og bygge glede.

- Det går veien dette?
- Det gjør det.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!