#205

Faksimile fra Avisa Nordland

Ove Ånesen har god grunn til å smile, for nå har han klart målet sitt og blitt fulltidsansatt. Det hele ble markert med feiring på arbeidsplassen, der han har sikret seg en fulltidsstilling. Det er hos bobil- og campingvogn forhandleren Ferda på Fauske, skriver Avisa Nordland.

- Vi var så godt fornøyd med jobben Ove Ånesen gjorde i prøveperioden, så det var ingen tvil at vi ønsket å ansette han på fulltid. Kontrakten var gjeldende fra 1. desember, så nå er han inne i sin sjette arbeidsdag, sier Leif Terje Hansen kjededirektør i Ferda til Avisa Nordland.
Ove Ånesen har vært innom en rekke yrker i løpet av sitt 43-årige liv, men fra 2015 til midten av 2018 gikk han arbeidsledig.

- I en lengre periode var jeg snekker i Bodø og jeg har vært innom Elkem, men på grunn av helseutfordringer knyttet til at jeg reagerte på trestøv måtte jeg si fra meg tidligere stillinger, sier Ånesen til avisen.
Via Nav Fauske bla han satt han i kontakt med Wanja Jensen fra Galvano Kompetanse.
- Det var et helt nødvendig steg å ta, for hadde det blitt ugjort ville jeg neppe vært i full stilling nå. Jeg er evig takknemlig for jobben de har gjort for å få meg tilbake i arbeid, sier Ove Ånesen.
 
Gjennom NHOs eget rekrutteringsprosjekt Ringer i Vannet og med Galvano Kompetanse som sterk bidragsyter, har flere lokale bedrifter tatt til seg arbeidskraft.

- Målet vårt er å skape en jobbmatch, og da må man kjenne jobbsøkers og arbeidsgivers behov. Når vi ser at det kan være en match kontakter vi arbeidsgiver, som vi gjorde i denne saken. Ove har nådd sitt mål og fått fast stilling, sier Jensen.