Arbeid & Inkludering

Innhold

Nordvik-konsernet kåret til årets Ringer i Vannet-bedrift

Utdeling av RIV-prisen til Nordvik

Fra venstre: LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, arbeidsminister Anniken Hauglie, daglig leder for Nordvik-konsernet Christian Nordvik og medarbeider Stian Åsegg, direktør arbeidsliv i NHO Nina Melsom (Foto: Baard Fiksdal)

Nordvik-konsernet har i løpet av 18 måneder lagt ned en solid innsats for arbeidsinkludering. Derfor ble de i dag kåret til Ringer i Vannet-bedrift 2018.

Prisen ble delt ut under NHOs HR-dag i Oslo i dag.

-Dette er svært gledelig. Samarbeidet med Ringer i Vannet har gjort inntrykk på oss og det har ikke bare endret meg som person, men også en hel bedrift med ringer inn i organisasjonen, sier Christian Nordvik, daglig leder for Nordvik-konsernet.

Hyller samarbeidet

I 1960 startet Magnar og Elsa Nordvik en bilforretning i Bodø. Siden den gang har det vokst til 20 driftsenheter i Trøndelag, Nordland og Troms med 253 ansatte. Nordvik har alltid hatt fokus på arbeidsinkludering, men samarbeidet med Ringer i Vannet har gitt ytterligere ringvirkninger.

-Det som er fascinerende med ringer, er at du klarer ikke helt å stoppe de. De har en tendens til å ta styringen litt selv, sier Nordvik som hyller både de ansattes innsats og samarbeidet med Arbeid- & Inkluderingsbedriftene.

10 personer ansatt

NHO-prosjektet Ringer i Vannet kobler – i tett samarbeid med lokale tiltaksbedrifter - mennesker med hull i CV-en med NHO-bedrifter. Hvert år bidrar Ringer i Vannet til at over 2.000 personer får jobb i NHO-bedrifter. 80 prosent av de som får prøvd seg, får varige ansettelser.

I løpet av 18 måneder har titalls personer fått arbeidstrening og 10 har blitt ansatt hos Nordvik gjennom Ringer i Vannet.

-Det at man kobler nettverkene sammen, arbeidsgivere, arbeidstakere og Arbeid- & Inkluderingsbedrifter, er gull verdt, sier Christian Nordvik.

Årsaken til at Nordvik-konsernet stikker av med årets Ringer i Vannet-pris er deres engasjement for ordningen, antall personer som har fått arbeidstrening og hvor mange de har ansatt. De har også bygget videre på konseptet med blant annet Bodø Industri, hvor enda flere mennesker får en sjanse til å prøve seg ut i arbeidslivet. I tillegg har de nå fått på plass en egen fagskole i Bodø. Prisen ble delt ut på NHOs HR-dag, 26. september i Oslo.

- Nordvik-konsernet er en verdig vinner. Konsernet har samfunnsansvar i ryggraden og viser det både ved å ansette personer, men også gjennom utvidet samarbeid med blant annet Bodø Industri for at enda flere skal få fotfeste i arbeidslivet. Dette er også et godt eksempel at ringene spres. Nordvik som konsern samarbeider med AI-bedrifter fra Namsos til Narvik, sier direktør Kenneth Stien i Arbeid & Inkludering.

Tidligere vinnere av Ringer i Vannet-prisen:
  • 2017: Norsk Gjenvinning.
  • 2016: Radisson Blu Hotel, Oslo Alna, Toma og Bypost.
  • 2015: Securitas avdeling Bergen.